Oprichtingstoernooi Flevoboulers

28 oktober 2021 0 Door Flevoboulers

Op zaterdag 16 oktober 2021 werd het oprichtingstoernooi van de Flevoboulers gehouden. Vijftien teams waren daar in een verhitte strijd verwikkeld om de prijzen. Maar ook de gezelligheid en de sociale interacties maakten van dit evenement een succes.

Stichting Flevoboulers

In juli 2020 werd de Stichting Flevoboulers opgericht. Het doel van deze stichting is het vergroten van het sociaal en maatschappelijk welzijn van de ouderen in Swifterbant en omgeving. Hiervoor richt de stichting zich op het faciliteren van jeu-de-boules onder leiding van een paar bevlogen vrijwilligers. Het beoogde oprichtingstoernooi, wat een feestelijke start had moeten zijn, moest vanwege corona ruim een jaar worden uitgesteld. Op 16 oktober j.l. was het dan toch zover.

Vijftien teams

Vijftien teams van elk twee spelers hadden zich ingeschreven en waren zaterdag paraat om hun beste balletje te gooien. Elk team speelde drie wedstrijden, waarna de eindstand werd opgemaakt. Uiteindelijk waren er drie team die alle drie hun wedstrijden wisten te winnen. De uiteindelijke rangschikking werd bepaald door het puntensaldo in die drie wedstrijden.

Eindstand

Op de eerste plaats eindigde het team bestaande uit Jan Kalter en Ali Witteveen. Met drie ruime overwinningen en een saldo van +22 waren zij voor de rest onbereikbaar. Spannender was het voor de tweede en derde plaats. Na een zeer zwaar bevochten zege in hun laatste wedstrijd waren het Ties van Zanten en Han Hollander die met een saldo van +17 de tweede plaats opeisten. Tinus Dekker en Ineke Dunnink moesten zich met een saldo van +16 tevreden stellen met de derde plaats. Voor Wim van der Bos en Stoffer Siebum restte de poedelprijs. Het toont het sportieve en gezellige karakter van het toernooi dat zij deze ook lachend in ontvangst namen!

De volledige eindstand:

KlasseringTeamWinstSaldo
1Jan Kalter & Ali Witteveen3+22
2Ties van Zanten & Han Hollander3+17
3Ineke Dunnink & Tinus Dekker3+16
4Bennie Weitering & Ron Peterson2+13
5Miranda Dekker & Hennie Krul2+8
6Jan Hoogstoevenbeld & Jan Koehof2+7
7Jan Kaspers & Dik Schipper2-3
8Jan Breet & Piet Dijkstra1-2
9Gerard Dunnink & Anneke Dijkstra1-3
10Siebren Siebenga & Willie Loeffen1-4
11Toon Hoogers & Sterre de Wit1-8
12Gerrit Kroon & Vancea Gratiana1-10
13Jaap Schimmelpenning & Gerda Hollander1-15
14Jan Vermeulen & Petra Vermeulen0-13
15Wim van der Bos & Stoffer Siebum0-18

Geslaagd toernooi!

Al met al was dit een geslaagd oprichtingstoernooi voor de Flevoboulers, zowel sportief als sociaal. Complimenten en dank waren er ook voor alle vrijwilligers die zich hadden ingespannen om het toernooi in goede orde te laten verlopen. Dank was er tevens voor de sponsors die de stichting in het afgelopen jaar steunden: WindplanBlauw, Van Dijk en De Jong Notarissen, Countus, Farmers Funding, Siebenga-Langendoen VOF en Siebenga Flevoland BV.

De prijswinnaars van het Oprichtingstoernooi (foto Jan Kaspers)